Zomerschool

Het idee zit al een aantal weken in mijn hoofd. In dat deel van mijn hoofd dat wakker wordt als ik wil gaan slapen. Het idee: een zomerschool. Een intensieve vierdaagse training waarin alles samenkomt dat ik heb geleerd in de afgelopen twintig jaar. Een training voor mensen die nu eens echt aan de slag willen met hun creatieve plannen of hun loopbaan. Een reset, een nieuwe start.

Ochtendgloren

Terwijl ik het langzaam licht zie worden en de vogels beginnen te zingen, werk ik het programma uit in mijn hoofd. Liefst wil ik het meteen op papier zetten, maar eerst moet ik nog even slapen, dan begint de ochtend met koffie en mijn morning pages. Dan zijn er zoveel afspraken en lijstjes dat mijn idee weer naar de achtergrond verdwijnt. Tot het plan me een paar dagen later opnieuw uit mijn slaap houdt. Weer die vogels om vier uur in de ochtend. Weer zie ik het programma glashelder voor me. Wanneer ga ik er nu eindelijk tijd voor maken?

Een heldere reset

In de afgelopen maanden is er veel op losse schroeven komen te staan. Ineens is er het besef dat de toekomst helemaal niet vast staat. Dat alles omver gegooid kan worden. Dat doet iets met mij. Het maakt me onzeker, maar het maakt me ook helder. Soms zijn er dus die slapeloze nachten. Maar daardoor ontstaan ook nieuwe plannen en ideeën. Ik denk niet dat ik de enige ben. Vandaar dit idee.

Nu is het moment

Vandaag is de dag. Buiten grijs en regen. Genoeg getwijfeld en genoeg wakker gelegen. Ik schuif alle lijstjes aan de kant. De stofzuiger en de was moeten wachten. Ik maak nog snel een pan noodles voor de puber (altijd honger) zet mijn telefoon uit begin te schrijven. Ja het is last minute en ja het is spannend, maar ik ga het toch doen: nu is het moment. 

Nieuwsgierig naar deze zomerschool? Lees hier meer. 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail