Artist’s Way in Wongema

Wil je avontuur, maar lijkt het leven een sleur? Sta je op een kruispunt in je leven? Ben je toe aan stroomversnelling? Wil je je een volgende stap zetten in je werk of je bedrijf?  Verlang je naar focus en richting?  Dan is dit het moment om mee te gaan naar een Artist’s Way weekend in Wongema.

Het interieur is warm en ruim en we hebben dit weekend het hele pand tot onze beschikking. Het lege landschap heeft een helende werking op je brein. Je loop in een half uur naar de dijk, waar je in de verte de waddeneilanden ziet liggen.

Het komende weekend is in op 18, 19, 20 oktober 2024

Wongema, het einde van de wereld, of het begin?

Wongema: deze inspirerende werkplek in Hornhuizen, Noordwest Groningen heeft mijn hart gestolen, en ook het hart van heel veel deelnemers aan de Artist’s Way Weekenden. Sinds 2021 heeft Wongema een nieuwe herbergier, Wilbert van de Kamp, maar speciaal voor dit weekend komt ook Erik Wong zelf weer naar het hoge noorden.

Waarom het werkt

We creëren  focus en aandacht. Er is geen afleiding. Daardoor kun je helder benoemen wat  belangrijk is, wat jij wil in je leven en werk, en hoe ga je dat vormgeven.
Je kunt in een weekend veel doen en tegelijk het gevoel hebben dat je alle tijd van de wereld hebt. Het is een diepgaand onderzoek, maar de oefeningen zijn veelal licht en gemakkelijk.

Wat gaan we doen?

We gaan schrijven, tekenen, wandelen, praten en meer.  We doen systemische oefeningen en korte opstellingen. Het beeld van een opstelling zegt vaak meer dan duizend woorden. Op zaterdagavond is er een tekenworkshop onder begeleiding van Nynke Kuipers waarin je een landkaart creëert van je innerlijke reis.

Er is ook voldoende tijd om de toren te beklimmen of te rusten. Je krijgt een mooi vormgegeven werkboek waarin je je inzichten kunt opschrijven zodat je naar huis gaat met een concrete handleiding voor jezelf.

Ervaringen van anderen

“Er is een last van me af gevallen. Al mijn zorgen blijken gewoon mijn ‘favoriete creatieve blokkades’ te zijn. Nu kan ik eindelijk een beetje normaal gaan leven. Het is me toch wat. Er is zoveel gebeurd in het weekend en de dagen er na. Iets dat beklijft. Innerlijke kracht en autonomie.” Hester Overmars, documentairemaker.


“Behalve dat het heerlijk was met leuke mensen met The Artist’s Way bezig te zijn, was Wongema in Hornhuizen een openbaring. Een fijne plek aan de horizon. Leegte die je zelf in kunt vullen. Een lief dorp, ruimte om te denken en te voelen, lekker eten en drinken.  Wongema is wonderful! ” Connie Franssen, schrijfcoach en danser.

Er kunnen maximaal 12 personen meedoen, dus wacht niet te lang met aanmelden


Je wordt op vrijdag tussen 15.30 en 16.30 in Wongema verwacht
Zondagmiddag rond 15:00 uur ronden we af
Wongema is (mits goed gepland) prima met het openbaar vervoer te bereiken.
All-in prijs voor dit weekend is 480 euro (inclusief BTW).
Meerprijs voor een eigen kamer is 85 euro (dus totaal 565 invusief BTW)

Werk je in de culturele sector? Dan kun je mogelijk een derde van het bedrag als subsidie ontvangen als subsidie via PPO

Wat je krijgt als je meegaat naar het Artist’s Way Weekend

  • Intakegesprek (telefonisch of Zoom)
  • Twee overnachtingen in Wongema
  • Twee maal ontbijt, lunch en diner (bereid door een ervaren kok)
  • Koffie, thee, fruit
  • Een intensief programma, begeleid door Frederike Dekkers en Erik Wong.
  • Verrassingspakket ter voorbereiding

Je slaapt in een Wongema bedstee. Liever een eigen kamer? Dat kan voor een meerprijs van 85 euro. In beide gevallen bevindt het sanitair zich op de gang. Zin in dit weekend?

Wongema is een heel andere wereld. Daar is een soort monorealiteit. Als je daar uit het raam kijkt en er vliegt een vogel van de ene boom naar de andere dan is dat het enige dat gebeurt op dat moment. Daardoor ontstaat ruimte voor denken en  reflectie. Je doet een stap terug doet en kijkt: wat ben ik eigenlijk aan het doen en waarom? Dat hoeft niet dramatisch te zijn, maar het is wel belangrijk.
Lees het hele interview met Erik Wong >>>

Wongema Hornhuizen uitzicht
Uitzicht vanuit Wongema