Artist’s Way Weekend in Wongema

Het was een prachtige traditie: vanaf 2013 was er twee maal per jaar een Artist’s Way weekend in Wongema. Deze inspirerende plek aan het einde van de wereld in Noordwest Groningen had mijn hart gestolen, en ook het hart van heel veel deelnemers. Het laatste weekend van april 2020 hebben we helaas moeten annuleren. Of er weer een Artist’s Way weekend komt en of het dan weer in Wongema kan plaatsvinden is op dit moment niet zeker.

Wongema gaat zelf namelijk ook veranderen. De oprichter van deze mooie plek gaat ermee stoppen. Maar wie weet maakt Wongema toch een doorstart. Lees meer hierover onder de foto.

Wongema Hornhuizen uitzicht
Uitzicht vanuit Wongema

Wong gaat weg, Wongema wil door!

Wat doe je als je uitbater weg wil, maar zelf het gevoel hebt dat je nog maar net begonnen bent? Dan ga je op zoek naar een nieuwe baas. Wongema wil een nieuwe herbergier. En iedereen mag het weten! De huidige eigenaar wil het pand graag verkopen, maar huren is ook een optie. Het liefst stellen we het pand voor langere tijd veilig, dus een koper met gevoel voor maatschappelijke meerwaarde is meer dan welkom. Ben jij een doorzetter/voortzetter? Op de website vind je alles wat je weten wil.

luister hier naar radio Wongema

Waar ligt Wongema?

Wongema Is een inspirerende werkplek in Hornhuizen, Noordwest Groningen. Het interieur is warm en ruim en we hebben dit weekend het hele pand tot onze beschikking. Het lege landschap heeft een helende werking op je brein. Je loop in een half uur naar de dijk, waar je in de verte de waddeneilanden ziet liggen.

 Lees mijn interview met Erik Wong

Wongema is een heel andere wereld. Daar is een soort monorealiteit. Als je daar uit het raam kijkt en er vliegt een vogel van de ene boom naar de andere dan is dat het enige dat gebeurt op dat moment. Daardoor ontstaat ruimte voor denken en  reflectie. Je doet een stap terug doet en kijkt: wat ben ik eigenlijk aan het doen en waarom? Dat hoeft niet dramatisch te zijn, maar het is wel belangrijk. Lees verder >>>

Bewaren

Beware

Bewa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beware

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren