Artist’s Way Amsterdam en Wongema presenteren:

Artist’s Way weekend met creatieve opstellingen in Wongema 11-12-13 oktober 2019

Sta je op een kruispunt in je leven? Ben je toe aan stroomversnelling? Wil je je een volgende stap zetten in je werk of je bedrijf? Of heb je misschien het gevoel dat je op een dood punt bent beland? Verlang je naar focus en richting? Dan is dit het moment om mee te gaan naar een Artist’s Way weekend in Wongema.

Een avontuurlijk weekend met veel afwisseling, waarin je ervaart wat voor jou op dit moment van belang is en hoe je jouw dromen en doelen kunt verwezenlijken. Voor dit weekend hebben we een nieuw programma ontwikkeld. Naast de zorgvuldig geselecteerde schrijfoefeningen, gaan we naar aanleiding van vragen van deelnemers korte thema opstellingen doen.

Waarom het werkt

We creëren samen focus en aandacht. Er is geen afleiding. Daardoor kom je eenvoudig in contact met je innerlijke weten, je intuïtie. Van daaruit kun je helder benoemen wat jij wil in je leven en werk, en hoe je dat gaat vormgeven.

Je kunt in een weekend veel doen en tegelijk het gevoel hebben dat je alle tijd van de wereld hebt. Het is een diepgaand onderzoek, maar de oefeningen zijn veelal licht en gemakkelijk.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van verschillende oefeningen ervaar je wat jouw thema of vraag is. Dit kun je gebruiken als uitgangspunt voor een korte opstelling. Tijdens een opstelling vraag je mensen om thema’s of personen te representeren. Deze personen krijgen een plek in de ruimte en daardoor wordt zichtbaar welke (onderliggende) krachten werkzaam zijn en wat jouw plek of rol is in het geheel. We maken hierbij gebruik van een ‘wetend veld’ waar we allemaal op kunnen afstemmen. Dit kun je vergelijken met je intuïtie of inspiratie. Het beeld van een opstelling, zegt vaak meer dan duizend woorden.

Naast de schrijfoefeningen en de opstellingen, maken we een collage en is er tijd te wandelen of te rusten. Je krijgt een mooi vormgegeven werkboek waarin je je inzichten kunt opschrijven zodat je naar huis gaat met een concrete handleiding voor jezelf.

Je bent in goede handen

Je wordt begeleid door twee ervaren trainers. Frederike Dekkers begeleidt sinds 2008 Artist’s Way groepen in Amsterdam. Daarnaast is ze (systemisch)coach, loopbaanbegeleider en tekenaar/ illustrator. Erik Wong werkt als docent aan de Rietveld Academie, hij is  vormgever en de motor achter werkplek Wongema. Wij zijn erin getraind om bij jou te herkennen wat ruis is en waar het om draait.

Ervaringen van anderen

“Er is een last van me af gevallen. Al mijn zorgen blijken gewoon mijn ‘favoriete creatieve blokkades’ te zijn. Nu kan ik eindelijk een beetje normaal gaan leven. Het is me toch wat. Er is zoveel gebeurd in het weekend en de dagen er na. Iets dat beklijft. Innerlijke kracht en autonomie.” Hester Overmars, documentairemaker.

“Behalve dat het heerlijk was met leuke mensen met The Artist’s Way bezig te zijn, was Wongema in Hornhuizen een openbaring. Een fijne plek aan de horizon. Leegte die je zelf in kunt vullen. Een lief dorp, ruimte om te denken en te voelen, lekker eten en drinken.  Wongema is wonderful! ” Connie Franssen, schrijfcoach en danser.

Waar ligt Wongema?

Wongema Is een inspirerende werkplek in Hornhuizen, Noordwest Groningen. Het interieur is warm en ruim en we hebben dit weekend het hele pand tot onze beschikking. Het lege landschap heeft een helende werking op je brein. Je loop in een half uur naar de dijk, waar je in de verte de waddeneilanden ziet liggen. Dit samen zorgt voor de ideale setting voor dit avontuur.

Wil je je inschrijven?

Het volgende weekend is in 11-12-13 oktober 2019
Je kunt je nu al inschrijven. Wacht niet te lang. Er is plaats voor maximaal tien mensen.

Wie voor 15 augustus 2019 inschrijft ontvangt een gratis coachinggesprek ter voorbereiding (in Amsterdam, waarde 75 euro) en vroegboekkorting van 50 euro. (dit wordt automatisch verwerkt in je bestelling)

Direct een plaats reserveren kan via deze link.

Heb je nog vragen of wil je graag eerst  telefonische overleggen?
Mail Frederike: frederike@theartistsway.info, dan maken we een afspraak. 

 • Je wordt op vrijdag tussen 17.00 en 18.00 in Wongema verwacht
 • Zondagmiddag rond 17.00 uur ronden we af
 • Wongema is (mits goed gepland) prima met het openbaar vervoer te bereiken.
 • All-in prijs voor dit weekend is 445 euro inclusief BTW. Daarvoor krijg je:
  • twee overnachtingen in Wongema
  • twee maal ontbijt, lunch en diner (bereid door een ervaren kok)
  • Koffie en thee
  • Een intensief programma, begeleid door Frederike Dekkers en Erik Wong.
  • Verrassingspakket ter voorbereiding
  • Terugkombijeenkomst drie maanden na het weekend in Amsterdam
 • Je slaapt in een Wongema bedstee. Liever een eigen kamer? Dat kan voor een meerprijs van 50 euro.
  In beide gevallen bevindt het sanitair zich op de gang.
 • Zin in dit weekend? Er kunnen maximaal 10 personen meedoen, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Meer weten over Erik Wong? Lees mijn interview met hem.

Wongema is een heel andere wereld. Daar is een soort monorealiteit. Als je daar uit het raam kijkt en er vliegt een vogel van de ene boom naar de andere dan is dat het enige dat gebeurt op dat moment. Daardoor ontstaat ruimte voor denken en  reflectie. Je doet een stap terug doet en kijkt: wat ben ik eigenlijk aan het doen en waarom? Dat hoeft niet dramatisch te zijn, maar het is wel belangrijk. Lees verder >>>

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren