Verbinden met voorouders

Driedaagse zomerworkshop: verbinden met je voorouders

In de periode 2016-2020 schilderde en tekende ik veel van mijn voorouders. Er gebeurde iets wonderlijks. Ik voelde me meer verbonden en tegelijk kon ik er met meer afstand naar kijken. Het deed denken aan een familie opstelling maar dan zonder focus op trauma’s, meer door te integreren en te zoeken naar krachtbronnen. 

Voorouders Fré Dekkers

Kijken, schrijven en tekenen

In deze driedaagse workshop ga jij je verbinden met jouw voorouders. Van te voren verzamel je foto’s en misschien ook verhalen. Maar ook met voorouders waar je geen foto’s van hebt, kun je je verbinden door te tekenen en schrijven. We nemen tijd voor systemische oefeningen, we doen schrijfoefeningen (net als bij de Artist’s Way), maar we gaan vooral beeldend aan het werk. We gebruiken verschillende materialen om te tekenen en schilderen. Op zondag is er tijd en ruimte om een vorm uit te werken die bij jou past.

Een familie heeft ook een geografische geschiedenis. Er is je geboortegrond maar misschien hebben je voorouders wel veel gereisd of ze hebben juist eeuwen op eenzelfde plek gewoond. Ook het tekenen of verbeelden van deze plaatsen of reizen kan voor inzicht en verbinding met voorouders zorgen.

Aandacht is helend

Voor mij komt in deze driedaagse workshop mijn ervaring als Artist’s Way trainer, als familie opsteller en als kunstenaar samen. Het wordt een spannende reis met ruimte voor het onverwachte maar leunend op een leven vol ervaring. Het gaat er niet om het resultaat maar om het proces. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen. Aandacht werkt helend. 

Een intake gesprek, uiterlijk twee weken voor aanvang, is onderdeel van deze driedaags. Daarin vertel ik ook meer in details wat je kunt verwachten.

Data: 23-24-25 augustus 2024 in Amsterdam
Locatie Buurtsalon Jeltje Eerste Helmersstraat 106N, 1054 EG Amsterdam
Tijden: vrijdag en zaterdag 13:00-17:00 uur en 18:30-21:00 uur en zondag 13:00-17:00 uur
Introductieprijs: 350 euro inclusief materiaal, intake gesprek en BTW

Kleine groep van zes tot tien deelnemers