Kijk als een Kunstenaar

Deze workshop van één dag begint met een rondleiding in het Rijksmuseum door Monica de Ruiter, schrijver van het boek: “Kijk als een Kunstenaar.” Het boek heb ik zelf achter elkaar uitgelezen. Het enthousiasme van Monica werkt aanstekelijk en ze weet ontzettend veel over kunst. Door haar verhalen ga je anders kijken en krijg je zin om zelf weer dingen te gaan maken. Lees hier een interview met Monica de Ruiter.

Creativiteit als basis van ons leven

In de middag gaan we als een kunstenaar naar ons eigen leven kijken, met oefeningen geïnspireerd door de Artist’s Way. Creativiteit is de basis van alles. Iedere dag maken we keuzes en daarmee geven we ons leven vorm. De middag wordt begeleid door Frederike Dekkers, Artist’s Way trainer en beeldend kunstenaar.

In de workshop Kijk als een kunstenaar gaat over de keuzes die je maakt in je leven. Welke dingen zijn waardevol en verdienen meer aandacht of wil je beschermen? Wat wil jij creëren en wat heb je daarvoor nodig?

Wat gaan we doen?

We pakken uitstel gedrag aan en onderzoeken wat de voorwaarden zijn voor jou om te maken wat jij wil maken. Of je nu een boek wil schrijven, wil optreden als stand up comedian of wil gaan schilderen, we maken een stappenplan. De eerste stap is je doel helder krijgen, daarna je blokkades opblazen en vervolgens de stappen en voorwaarden benoemen die ndoig zijn voor jou om vrij te creëren.

Je krijgt een fijn werkboek voor je ervaringen en de oefeningen van de middag. Je doet schrijfoefeningen uit de Artist’s Way. Je gebruikt de inspiratie van de rondleiding om te benoemen wat jou raakt, waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je spreekt jezelf toe in een brief en je maakt een tekening naar aanleiding van een foto. Dit is een oefening in kijken en jezelf laten verrassen. Het gaat dus om het proces en minder om het resultaat.

Deze dag is een springplank om stappen te zetten in je leven. Door bewuster te kijken en te benoemen wat je wil realiseren, raak je geïnspireerd en ontstaat daadkracht. Je gaat jezelf motiveren vanuit enthousiasme, dus niet met de zweep maar als een vriendelijke coach.

Praktisch

Deze dag is inclusief rondleiding, lunch en materiaal EN je krijgt een gesigneerd exemplaar van ‘Kijk als een kunstenaar’  cadeau bij deze workshop.
Exclusief entree voor het Rijksmuseum.

We werken in een kleine groep dus er is persoonlijke aandacht en ruimte.
Aantal deelnemers: minimaal acht en maximaal twaalf mensen.

Start: Rijksmuseum Amsterdam

Middagprogramma en lunch: Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106 N Amsterdam

Tijd: 10:00-17:00 uur

Datum: 11 mei 2024

Kosten: 160 euro inclusief BTW

Inclusief:

  • Rondleiding in het Rijksmuseum door Monica de Ruiter
  • Vegetarische lunch
  • Het boek “Kijk als een kunstenaar”
  • Artist’s Way Workshop door Frederike Dekkers

Exclusief:

Entreekaartje en reserveren Rijksmuseum

Schilders gaan hun inspiratie achterna. Maar op het moment dat ze daar vorm aan willen geven, stuiten ze meteen op praktische hindernissen. Ze moeten keuzes maken, afdalen naar de praktijk.

Monica de Ruiter

Lees hier het hele interview met Monika de Ruiter: https://theartistsway.info/monica-c-de-ruiter-schrijver-en-journalist/https://theartistsway.info/monica-c-de-ruiter-schrijver-en-journalist/

Kijk hier naar een kort filmpje waarin Monika de Ruiter vertelt over haar boek: https://youtu.be/meUeOyn5LA8