Het andere einde van de wereld

Nu werk ik al twee avonden per week in boekhandel Au Bout du Monde, het einde van de wereld, maar er blijkt nog een ander einde te zijn. Een plek waar de wereld op lijkt te houden, waar Nederland eindigt. Erik Wong heeft zich daar gevestigd en hij noemde het Wongema. Meteen de eerste keer dat ik dit filmpje zag, wilde ik er heen, nee, wilde ik er werken.

Afgelopen weekend ben ik er eindelijk geweest en was nog mooier dan ik dacht. Het lijkt er op dat mijn wens uitkomt. Er groeit een plan om in het najaar in Wongema een weekend te organiseren voor mensen met Artist’s Way ervaring die aan een (nieuw) plan willen werken. Een boek schrijven, een bedrijf opstarten, een training ontwikkelen, een website bouwen, een nieuw serie tekeningen beginnen. Wat ik zelf meteen voelde is dat het werkt. De leegte, de horizon, de prachtige luchten; het doet iets met je. Focus, inspiratie, helderheid, het is moeilijk te benoemen, maar het werkt.

De combinatie van samen schrijven, praten en tijd nemen om te lopen in die geweldige ruimte brengt het creatieve proces in een stroomversnelling. Luister naar Erik Wong die in dit filmpje uitlegt hoe Wongema is ontstaan en hoe het werkt.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail