Creatieve opstellingen

Op dit moment is het niet mogelijk om opstellingen in groepen te organiseren. Je kunt wel individueel een afspraak maken voor een systemisch coaching gesprek.

Meer weten? Neem conctact op.

Systemisch werk

Als je kijkt vanuit het systeem kan dit een verschuiving in je waarneming veroorzaken, waardoor je geheel anders naar je vraag gaat kijken. Zoals muziek je direct in je ziel kan raken, zo zegt het beeld in een opstelling vaak meer dan duizend woorden.

Opstellingen doe je meestal in een groep, waar mensen dan delen van jouw systeem representeren. Maar in een gesprek kun je ook poppetjes of stenen  gebruiken.

opstelling met stenenCreatieve opstellingen

Wat ik graag doe is mensen inspireren en ondersteunen bij het realiseren van hun dromen. Dit is ook waar ik naar zoek in een opstelling. Wat is jouw droom en hoe kun je daar naartoe bewegen? Is er misschien nog iets dat je tegenhoudt? Heb je last van perfectionisme of faalangst? Of ben je misschien juist bang om succesvol te zijn?

Mogelijk kan jouw familie hier een rol in spelen. Of misschien de plek die inneemt in de organisatie. In systemisch werk zoek je niet direct naar de oplossing maar is het doel om aan het licht te brengen wat er speelt. Als daar je eerlijk naar kunt kijken, wordt vanzelf helder wat de volgende stap in je ontwikkeling is.  Dit is een bijzondere ervaring, als vraagsteller, maar ook als representant in de opstelling van anderen, of als getuige. Gedurende de dag doen we een paar geleide meditaties en oefeningen die voor iedereen leerzaam zin. Op een dag is ruimte voor vier tot vijf opstellingen. Als je wil, kun we vooraf een afspraak maken voor een coachinggesprek om je vraag helder te krijgen. Je kunt ook kiezen voor een (gratis) telefonische intake.

Mijn inspiratiebronnen

Sinds 2008 volg ik workshops in dit werk. Veel heb ik geleerd van Inge Land, bij wie ik een verdiepingsjaar volgde. Bij het Hellinger Instituut deed ik de basisopleiding familieopstellingen en de vervolgopleiding organisatie opstellingen. Ook Daan van Kampenhout heeft mij geïnspireerd met zijn boeken en workshops.

Bewaren