Boekentips, wat ik las deze zomer

De zomer loopt alweer ten einde. Het licht begint te veranderen, mensen keren terug in de stad. Mijn zomer was rustig, ik heb gewandeld, bergen beklommen, gelezen, getekend en af en toe gezwommen. Heerlijk om tijd te hebben voor romans. Hieronder mijn boekentips van deze zomer.

De diepst verborgen herinnering van de mens, Mohamed Mbougar Sarr

Even inkomen, maar dan is het een wervelende ervaring, soms vervreemdend maar ook heel dicht op je huid . “Een verslavend verhaal dat verweven is met de complexe erfenis van het kolonialisme. Als de jonge Senegalese, in Parijs woonachtige schrijver Diégane Faye een legendarische literaire klassieker uit 1938 in handen krijgt, móét hij de mysterieuze schrijver ervan zien te vinden.” 

Ons soort mensen, Juli Zeh

Heerlijk en ontspannend om te lezen, een soort vrouwelijke Jonathan Franzen. Over de kloof tussen het hippe Berlijn en het platteland in het oosten van Duitsland, waarin Zeh meesterlijk vanuit verschillende personages het verhaal vertelt.

Ons soort mensen is een prachtige roman waarin een moderne plattelandsidylle wordt doorbroken met de aanleg van een windmolenpark – en de psychologie van betrokkenen secuur wordt ontleed. ‘ – de Groene Amsterdammer

I know why the caged bird sings, Maya Angelou

Maya Angelou heb ik geschilderd voor mijn 100 portretten van vrouwen project. Dit is het eerste deel van haar autobiografie. Het is hartverwarmend en hartverscheurend, ze vertelt hoe het is om als zwart meisje op te groeien in het racistische zuiden van Amerika.

I have some questions for you, Rebecca Makkai

Een podcastmaakster keert terug naar de kostschool waar ze een moeilijke tijd had als puber en waar haar klasgenoot werd vermoord. Een spannende zoektocht naar wat er vroeger is gebeurd, maar ook een kritische blik op onze tijd. (ook vertaald in het Nederlands)

Verrassende plotwendingen en rake tijdbeelddetails biedt Makkai genoeg. Maar áls dit al een thriller is, dan een zeer literaire, genuanceerd feministische metathriller.” De Morgen

Wat lees jij op dit moment? Heb je nog tips voor me? Ik hoor het graag.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail