Artist’s Way Galerie

Al jaren was het mijn wens om werk van kunstenaars te tonen in een eigen galerie. In 2018 is deze wens uitgekomen en exposeren kunstenaars in mijn ruimte: de Artist’s Way Galerie aan de Admiraal de Ruyterweg 9 in Amsterdam.

Vanaf 1 mei 2020 is de galerie weer open:
Vrijdag-zaterdag-zondag van 12-17 uur en op afspraak 06-14208234 (Frederike)

Fré Dekkers, tekeningen en schilderijen

Vanaf 14 maart 2020 toon ik mijn eigen werk in de galerie.

De opening is uitgesteld. Wil je een privé rondleiding? Mail me voor een afspraak.

Op mijn blauwe portretten zijn vooral mijn voorouders te zien. Soms mensen die ik nooit heb ontmoet, in tijden die ik niet heb beleefd. Maar is er verbondenheid, zonder deze mensen had ik niet bestaan.

Als je een privé rondleiding wil, neem dan contact op.
Ik schilder ook andermans voorouders in opdracht.
Meer werk is te zien op mijn andere website https://fredekkers.nl/

Voorgaande exposities

Helga Kos najaar 2019 tekeningen

Ik ben al jaren verliefd op het werk van Helga Kos. Ooit noemde ik haar tekeningen een kruising tussen de drukkunst van Werkman en de schilderijen van René Daniels. Soms lijken het landschappen, soms dromen, kleuren zijn aards en tegelijk helder. Het doet mij deugd haar werk te tonen in mijn ruimte.

Lees hier mijn interview met Helga Kos

Ron Krepel voorjaar 2019

Ron Krepel heeft een geheel eigen manier van schilderen. Soms doen zijn schilderijtjes denken aan oude Hollandse meesters, dan weer voelt het alsof je in een schilderij van James Ensor bent beland. Krepel leeft sinds en aantal jaren op het platteland van Hongarije maar was voor deze expositie in Nederland.

Lees hier mijn interview met Ron Krepel

Nynke Kuipers winter 2019

Het werk van Nynke Kuipers is sprankelend en speels. Haar tekeningen ogen lichtvoetig maar raken me in mijn ziel. De dieren die vaak de hoofdrol spelen, kijken je aan en stellen vragen waar ik geen antwoord op weet.

Lees hier mijn interview met Nynke Kuipers